Nutellás Sajttorta

Sütés nélküli!


Hozzávalók

Alap:

- 250g keksz
- 100g olvasztott vaj

Krém:
- 600g krémsajt
- 85g porcukor
- 450g nutella
- vanília aroma
- 1 nagy kanál kakaópor

Máz:
- 100ml főzőtejszín
- 200g nutella

Elkészítés

A kekszet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal és kész is a torta alap. Beleötnjük egy tortaformába, és egy kanál segitségével elegyengetjük. (jobb a kisebb forma, a krém is magasabb lesz benne)

A krémsajtot szépen elkeverjük a porcukorral, hozzádjuk a nutellát és egyenletesen simára dolgozzuk. Robotgéppel egyszerűbb dolgunk lesz természetesen, de sima kézi habverővel is tökéletesen megoldható a folyamat, majd belekeverjük a vanília aromát és a kakóport. A krémet ráöntjük a kesz alapra és mehet a hűtőbe minimum 6 órára, de ha egy egész éjszakát bent van, az se baj.

Amikor megdermedt a torta és nem akar szétfolyni, elkészitjük a tetejére a mázat. Felmelegitjük a főzőtejszínt és ráöntjük a nutellára, hagyjuk állni 1-2 percig, ezután összekeverjük és megvárjuk amíg kicsit megdermed. Egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején és megint hűtőbe tesszük kb. 2 órára (vagy többre) és kész is. 

Igazából az egyetlen nehézség az a várakozás, amíg kellően lehül a torta, mert a hozzávalókat nagyon gyorsan össze lehet állítani. Azt vettem észre minnél többet van hűtőben, annál jobb lesz, könnyebb szeletelni is, szóval csak türelem!