Tárkonyos tejszínes gombaleves

Nem is nagyon volt a blogon leves recept, szóval most itt van egy finom gombaleves, amit szerintem bárki el tud készíteni.

Hozzávalók:

- 50 dkg gomba
- 1 közepes szál sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 4 dkg vaj
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kb. 1 liter húsleves (lehet kockából)
- 2dl főzőtejszín
- kakukkfű (lehet őrölt vagy szárított)
- tárkonylevél (őrölt is jó)
- őrölt bors
- 1 evőkanál citromlé
- kis cukor
- 1 csokor petrezselyem
- só

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítom, felaprítom. A felhevített vajon a hagymát üvegesre párolom, mehetnek rá a zöldségek, azután rádobom a gombát, jöhet a só, bors és amikor egy kicsit összeesett, felengedem a húslevessel majd tárkonnyal és kakukkfűvel ízesítem.

Amikor újra felforr belekeverem a tejszínt és a citromlevet, adok hozzá egy csipet cukrot, utána kb. 10 percig még hagyjuk főni.*
A végén rádobom a friss petrezselymet, de azzal már nem kell főzni, majd hamarosan már lehet is tálalni.

(Aki akar adhat hozzá tésztát vagy igazából bármit pl: zöldborsót, kukoricát, még laktatóbb lesz tőle a leves)

UPDATE: Nyáron főztünk megint ilyen levest, még finomabb lett mint a legelső próbálkozás!