Schlafrockos Alma

Alma pongyolában vagy Äpfel mit Schlafrock

img_20160312_144820_hdr.jpg

img_20160312_162716_hdr.jpg

img_20160312_172145_hdr.jpg

img_20160312_175414_hdr.jpg

 img_20160312_180431_hdr.jpg

Édesapám receptje:

"18-20 púpos evőkanál liszt
3 tojás
25 gr. élesztő bele morzsolva, (de lehet sütőporos verziót is csinálni 1/2 zacskó sütőporral)
2 zacskó vaníliás cukor
5 teáskanál kristály cukor
1/2 teáskanál
Előzőeket tejjel (fokozatosan adagolva) összekeverni  és egy nagyon sűrű masszát kell csomómentesre keverni belőle( inkább egy kicsit hígabb nokedli tésztára és nem egy palacsinta tésztára kell emlékeztessen az állaga)

Most jön bele az alma héjastól és nem túl apróra felkockázva (savanykás alma a jó , csuma nem kell bele) Több legyen az alma az összekevert masszában. A tészta csak a kötőanyag legyen.

Egy órát pihentetni kell.

Jöhet lapos serpenyőben sok olajban a sütés. Evőkanállal belerakni egy-egy adag almás masszát és szépen ellapítani és megsütni. Sütés közben forgatni. Fahéjas porcukorral még melegen meghinteni.
Jó étvágyat hozzá!" 

 

A leírtakat követve a képeken látszik az eredmény. :) Gyanítom hogy nem 1-2 személyre szól a recept, hanem ez családi mennyiség + a szomszédok, így  még jutott reggelire, hidegen szintén nagyon jó volt. 1,5 kg alma ment bele, de maradt egy pár palacsintára való tészta így is, viszont azzal már nem tudom mi lett. Eléggé laktató,  + lehet előtte egy finom leves és kész is van a tökéletes ebéd.