Kakaós csiga
Tudom hogy megint "csiga", de ennek a tésztáját én kelesztettem, meg gyúrtam, meg minden és tök egyedül és azt hiszem jól is sikerült így elsőre.
Kb. 2 óra elkésziteni, szóval ne éhesen állj neki, 10perc amig az élesztő felfut, aztán a tésztát kell keleszteni 40 percig, majd a csigákat kell sütés előtt 20 percig pihentetni, végül 10-15 perc sütés következik és kész is.
Recept
A tésztához
2,5 dl 3,5%-os tej
1,5 evőkanál kristálycukor
50 g élesztő
500 g búzaliszt
100 g vaj (olvasztott)
0.5 teáskanál só
1 db tojás
A töltelékhez (szerintem több kakaó kell mint cukor)
6 evőkanál kristálycukor
10 evőkanál kakaópor - holland
100 g vaj
A csiga tetejére
1 db tojás
vagy vanilliáscukros tej
vagy egy Video (ez hasonló, nekem segitett)