Medvehagymás pogácsa baconnel

img_20170324_203734_hdr.jpg 

 

Hozzávalók:

- 500g liszt

- élesztő

- 2 dl tej

- só

- 250g vaj

- 2 tojás (sárgája a tésztába, fehérje a tetejére)

- medvehagyma (izlés szerint)

- 125g bacon

- 100g sajt

Összetevőket összekeverjük, majd a tésztát kb. 40 percet pihentetjük, ezután ki kell nyújtani a tésztát, kiszaggatjuk a pogácsákat, a tetejét megkenjük tojással, szórunk rá sajtot és már mehetenek is az előmelegitett sütőbe (180 fok), 20 percre. Kész is!

Itt Berlinben másmilyen a medvehagyma mint otthon Pécsen, kissebb, nem olyan vastag mint amilyen a Mecsekben nő, de attól még finom ez is, főleg hogy 10 perc sétára innen tele van vele az egész erdő.