Vega bolognai

Igazából annyi a különbség, hogy hús helyett lencse van benne, tök jó és egyszerű étel.

Hozzávalók:

200 g lencse
1 hagyma
2 db sárgarépa
2 db zellerszár
olívaolaj
700 g passzírozott paradicsom
ízlés szerint oregano
2 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
kevés só, bors
500 g tészta
sajt (parmezán)
bazsalikom

Elkészítés

A lencsét egy éjszakára érdemes beáztatni!

A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a répát és a zellert lehet kockära vágni. Az olívaolajon a hagymát és a fokhagymát kicsit megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a többi zöldséget, majd a lencsét is.

Felöntjük a borral, felforraljuk, és addig főzzük amíg a bor nagy része el nem párolog. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, elkeverjük, és addig főzzük, míg a lencse meg nem puhul.

Közben a tésztát is kifőzhetjük és készen is vagyunk.