15 órás burgonya
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 250 g vaj
- 1 tk só
- 1,5 liter olaj
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és vékony szeletekre gyaluljuk. Hozzáadjuk az olavasztott vajat és a sót és jól összkeverjük.
Egy hosszúkás sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd szépen rétegezzük a burgonyát. Lenyomkodjuk és a kilógó sütőpapírral betakarjuk.
- 1 kg burgonya
- 250 g vaj
- 1 tk só
- 1,5 liter olaj
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és vékony szeletekre gyaluljuk. Hozzáadjuk az olavasztott vajat és a sót és jól összkeverjük.
Egy hosszúkás sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd szépen rétegezzük a burgonyát. Lenyomkodjuk és a kilógó sütőpapírral betakarjuk.
110 fokos sütőben 3 órán át sütjük. Amikor kész, lesúlyozzuk, hogy jól összepréselődjenek miközben egy éjszakán át a hűtőben dermednek.
12 óra után, felszeleteljük és forró olajban aranybarnára sütjük. Tálaláskor nagyszemű sóval megsózzuk.