Fahéjas és kakaós csiga muffinformában

"Kb. 2 óra elkésziteni, szóval ne éhesen állj neki, 10perc amig az élesztő felfut, aztán a tésztát kell keleszteni 40 percig, majd a csigákat kell sütés előtt 15-20 percig pihentetni, végül 10-15 perc sütés következik és kész is." - mondtam 4 évvel ezelőtt, de ma is igy van. :)

A tésztához
2,5 dl 3,5%-os tej
1,5 evőkanál kristálycukor
50 g élesztő
500 g búzaliszt (kb.)
100 g vaj (olvasztott)
0.5 teáskanál só
1 db tojás 

A töltelékhez (szerintem több kakaó kell mint cukor, de igazából ezt mindenki saját ízlése szerint kikisérletezheti)

6 evőkanál kristálycukor (lehet több is)
10 evőkanál kakaópor (holland) vagy a fahéjas verziónál 4-5 evőkanál fahéj
100 g vaj (olvasztott)

A csiga tetejére
1 db tojás

Tippek:

- A már megkent kakaós vagy fahéjas tésztát minnél szorosabban kell feltekerni hogy ne essen szét vágás közben

- A fém muffinformát érdemes kivajazni sütés előtt

- A tésztát értelemszerűen elfelezzük, ha két fajtát szeretnénk készíteni

- Muffinforma nélkül is elkészíthető

Videók a kakaós csiga készítéshez