Indiai fűszeres csicseriborsó

Chana masala, de legyen csak simán indiai

Indiai étel recept még nem volt a blogon, pedig az indiai konyha jó dolog. Berlinben már sok helyen ettem és mindig finom volt, viszont szerintem a londoni "indiai" veri a berlinit. 

A chana masala az indiai konyha egyik legismertebb fogása, egy szószós, fűszeres, laktató étel ami tökéletesen kivitelezhető konzervekből, (jelen vírusos, karanténos helyzetben jól jön) így gyorsan kb. fél óra alatt elkészíthető. Rizzsel vagy kenyérrel főételként is megállja a helyét.

Hozzávalók:

- 2 fej hagyma
- pici gyömbér kb. 20 g
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika (nem kötelező)
- 4 evőkanál olaj
- 2 ek garam masala
- 1 ek kurkuma
- fél ek őrölt római kömény
- fél ek őrölt koriander
- fél ek cukor
- fél ek sűrített paradicsom
- 2 db konzerv paradicsom
- kókusztej (kihagyható)
- só, bors
- 2 konzerv csicseriborsó
- korianderzöld vagy petrezselyem

A hagymát fimomra vágjuk és forró olajon egy kicsit megdinszteljük. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, a gyömbért és az összes fűszert, sózzuk, borsozzuk majd felöntjük a hámozott konzerv paradicsommal. Lehet hozzá adni egy kis vizet is akár (1-2 dl), majd megcukrozzuk és fedő alatt közepes fokozaton 10 percet főzzük, ezután botmixerrel kicsit pépesítjük.

A csicseriborsót le kell szűrni, utána hozzáadjuk a fűszeres paradicsomszószunkhoz, kicsit átkeverjük és még 10 percet hagyjuk főni, amíg kicsit besűrűsödik. Közben készülhet a rizs vagy amit szeretnénk mellé. Tálalásnál lehet rá szórni friss korianderzöldet vagy petrezselymet.