Tejszínes brokkoli krémleves

Hozzávalók:

- 1 db vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 dkg vaj
- kis olaj
- 1 fej brokkoli
- só
- bors
- szerecsendió
- 1 liter húsleves alaplé vagy leveskocka
- 1.5 dl tejszín

Elkészítés: 

A felaprított vöröshagymát megpároljuk a vaj és olaj keverékén, hozzá dobjuk a fokhagymákat, majd a szétbontott brokkolit. Megsózzuk, megborsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük.

Felöntjük az alaplével. Fedő alatt kb. 5 perc alatt puhára főzzük a brokkolit. Amikor még csak roppanós, párat kiszedünk belőle, ezzel díszítjük majd a kész levest.

Amikor a brokkoli megfőtt, botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt is, és még egyszer felforraljuk. A levest tányérba szedjük, és a félretett brokkolidarabokkal tálaljuk.

 

(A perec fagyasztott volt és tök finom, majdnem mint a bolti)