Rántott zöldségek fokhagymás mártogatóssal

Gomba, cukkini, padlizsán


Enni nagyon szeretem, viszont saját magam még nem készítettem semmilyen rántott zöldséget, szóval gondoltam itt az ideje.

Hozzávalók:

- 500 g gomba
- 1 padlizsán
- 2 cukkini
- kb. 30 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg liszt
- 3-4 tojás
- só
- olaj
- bors
- sok fokhagyma
- joghurt

A cukkinit megmossuk, meghámozzuk és fél centis karikákra vágjuk, sózzuk, 20 percig állni hagyjuk, majd leöntjük róla a levet. A padlizsán elkészítése hasonlóan történik, esetleg mehet rá pici bors is. 
A gombákat is megmossuk, meg lehet hámozni, és ki lehet szedni a szárukat, igazából attól függ milyen gombát használunk. Maradhat egészben vagy félbe is lehet vágni, ki hogy szereti.

A panírozás hagyományos módon történik, liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa és forró olajban aranybarnára sütjük a zöldségeket, végül papírtörlőn lecspegtetjük.

Köretként lehet rizst főzni mellé, meg tartár mártással is nagyon finom. Itt egy sima fokhagymás joghurt lett mellé, teljesen megfelelt a célnak.

Elég nagy mennyiség lett, szóval mindenképpen szóljunk a szomszédnak is hogy jöjjön enni!