Őszi sütőtök krémleves

Hozzávalók:
1 db nagy sütőtök (Hokkaido)
2 tk olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 tk garam masala
fél tk kurkuma
400 ml zsíros kókusztej
1 l víz (vagy alaplé)
2 nagy csipet só
őrölt bors

Elkészítés:
Kétféleképpen is lehet, az egyik hogy sütőben sütjük meg a tököt vagy felapritjuk és megfőzzük. A főzés gyorsabb talán.

Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd üvegesre pároljuk rajta a felaprított hagymát. Ezután hozzáadjuk, és megfuttatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát. Megszórjuk és átforgatjuk a kurkumával, és a garam masalával, majd mehet rá a tök, alaplevestül. Sózzuk, borsozzuk majd kb. 20 percig kis lángon főzzük.

Egy botmixerrel alaposan leturmixoljuk. Hozzádjuk a kókusztejet elkeverjük és még egyzer hagyjuk felforrni. Levesbetéttel valamint pirított magvakkal tálaljuk.