Fetás paradicsomos tészta
Sütőben sült
A tavalyi év nagy slágere volt az interneten és tényleg jó cucc. Többször kipróbálva és tesztelve.
Hozzávalók:
200 g feta sajt
30 dkg koktélparadicsom
50 ml olívaolaj
1 ek oregánó
bors izlés szerint
só
friss bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
250 g tészta (penne, fusilli, tagliatelle, igazából mindegy)
Elkészítés
A paradicsomokat a sütőtálba tesszük és meglocsoljuk az olivaolajjal, megszorjuk a fűszerekkel és a fokhagymával, majd forgassuk össze.
A tál közepébe helyezzük a feta sajtot és ezt is megfűszerezzük. Előmelegitett 200 fokos sűtőben, kb. 30 perc alatt megsütjük.
A sütés vége felé meg lehet főzni a tésztát, amíg készül addig a tálat kivesszük a sütőből és szorjuk meg apróra vágott friss bazsalikommal és keverjük össze a tál tartalmát. Lehet úgyis hogy csak a fetát nyomkodjuk szét, de a paradicsomokat is szét lehet lapítani és akkor biztos elég szaftos lesz. Végül beleforgatjuk a tésztát és kész. Mindkét verzió ki lett próbálva és fiom volt ígyis, úgyis.