Lángos egyszerűen

Első saját készítésű lángosom

A lángos elkészítése nem bonyolult, de néhány alapszabályt be kell tartani. A lángos tésztája lisztből, vízből, élesztőből és sóból áll, de néha tojást, tejfölt vagy burgonyát is adnak hozzá. A tésztát megdagasztják, majd kis gombócokat formálnak belőle, amiket kinyújtanak. A kinyújtott tésztát forró olajban kisütik mindkét oldalán, amíg aranybarna nem lesz. A kisült lángost fokhagymás olajjal, tejföllel és sajttal megkenik, de más feltétekkel is fogyasztható, például ketchuppal, sonkával, kolbásszal vagy lekvárral, nuttelával stb...

Hozzávalók:

- 70ml tej
- 5g élesztő
- 1ek cukor

- 500g liszt
- 2tk só
- 285ml víz

- olaj a sütéshez
- tejföl és sajt feltétnek

Elkészítés:

Először a langyos tejehez adjuk az élesztőt és a cukrot. Félretesszük és addig elkeverjük a lisztet a sóval és a vízzel, majd ehhez jön az élesztős tej is. Ha összeállt a tészta, 1 órát pihentetjük. Ezután a fent leírtak szerint forró olajban kisütjük a tetszőeges nagyságúra formázott lángosokat. 

A lángos egy igazi magyar specialitás, ami jól illik a hideg sörhöz vagy a fröccshöz, plusz egy laktató és finom étel, ami bármikor elkészíthető.

Jó étvágyat kívánok!